De Baars - Nachtduik

Datum  : woensdag 03 juli 2024
Tijd  : 20:00
Aantal Deelnemers : 0Locatie : 

Lage Wal, Tilburg 5022

Duikleider : 
Navigatie : Google Maps
Diepte : 20m
Brevetering : Ervaren duikers, groepen, nachtduiken, oefenduiken (voor de instap ligt een platform) beginnende duikers, onderwaterfotografie
Overige :

Waarschuwingen

Parkeer aan de noordzijde van de plas bij de zendmast. Pas bij de landtongen op voor uitstekende puindelen en puntige wortels. Parkeren en/of te water gaan aan de is zuidzijde is onmogelijk.De Baars is een heldere, visrijke duikstek met een gevarieerd onderwaterlandschap. Je duikt langs dichtbegroeide oevers, leemwanden, landtongen, boomwortels en een enorme hoeveelheid bouwpuin. Er gaan geruchten dat hier het puin ligt van een complete kerk. Even mooi is het onderwaterpark dat is aangelegd door het Waterman Dive Center team. De snoekenkooien, het kooienrif en het Car Reef van miniatuurautos is met zorg gemaakt. Ga er ook met zorg mee om. De Baars staat ook bekend als Oostplas, Put van Hees, Put van Heel en Put van Casteren.

Bijzonderheden

Een van de mooiste onderdelen van het onderwaterpark in de Baars is het kooienrif. De tien meter lange constructie is gemaakt van hekken en zeildoek. Je kunt er doorheen duiken of ernaast gaan hangen. In het rif foerageren geregeld grote snoeken. Bekijk ook het Car Reef en het gebied rond de grote landtong in de westhoek. Het is een schitterende habitat vol stenen, planten en vissen.

Bron: https://www.duikersgids.nl/duikstekken/de-baars

Inschrijven

Om u in te schrijven voor een duik kun u inloggen.


Deelnemers