De duikvereniging

Zoetwater, zeewater, binnenwater, buitenwater. You name it, we dive in it!

 

Heb jij nét jouw eerste duikbrevet gehaald? Of heb je misschien al jaren ervaring? Ben je op zoek naar gezelligheid en een vereniging met een passie voor duiken? Jong of oud? Je bent bij ons aan het juiste adres!

 

Duikvereniging EcoDiving is al jaren actief in en rondom Breda. We duiken op de meest uiteenlopende locaties. Veel clubduiken brengen ons naar het mooie Zeeland. Waar niet alleen de meeste zonuren zijn, maar ook de meeste duikstekken! Hier genieten we van de enorme diversiteit in het onderwaterleven. Denk aan grote en kleine kreeften, krabben, sepia’s, sepiola’s, maar ook aan fraaie oesterbanken, zeeanemonen en zeeslakken.

Het voordeel van onze standplaats is dat wij ook snelle uitvalwegen richting zoetwaterplassen hebben waar weer een geheel andere biodiversiteit is dan in het zoute water. Zo kijk je je ogen uit bij het zien van een grote snoek die voorbij komt, of een steur die rustig langs zwemt en misschien zelfs een aantal karpers. Er is werkelijk van alles te zien.

In de winter zijn er altijd ‘echte bikkels’ die het koude water trotseren en dapper doorduiken. Echter voor de leden die van iets meer comfort houden staan er naast buitenduiken ook activiteiten op het programma naar onder andere Nemo33, TODI en Monte Mare. Dit zijn indoor duikgelegenheden met elk hun eigen bijzonderheid.

 

Wanneer wij duiken zorgen wij dat er altijd een ervaren duikleider aanwezig is. De duikleider geeft informatie over de duikstek, draagt zorg voor de veiligheid, helpt waar nodig en staat altijd met iets lekkers en wat te drinken klaar na afloop van de duik.

We vinden het belangrijk dat iedere duiker zich comfortabel voelt tijdens het duiken en er veel plezier in beleeft. We houden rekening met de duikervaring van ieder bij het samenstellen van buddyparen.

 

Naast duiken vinden we het natuurlijk ook erg leuk om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en kennis te delen tijdens een barbecue, een borrel of in de vorm van een (duik)weekend kamperen in Zeeland.

 

Je kunt ons elke vrijdagavond vinden in Zwembad de Wisselaar te Breda. Op deze avonden hebben wij het zwembad tot onze beschikking van 21:15 uur tot 22:15 uur. Je bent van harte welkom om te komen duiken, maar ook om eens lekker een paar baantjes te trekken.

Onze standplaats bevindt zich in de winkel en duikschool van RnG Diving te Breda. We werken veel samen met RnG Diving en dat maakt het makkelijk voor onze leden om bijvoorbeeld materiaal te huren of om je verder als duiker te ontwikkelen in de vorm van opleidingen. Tevens hebben wij als groot voordeel dat wij GRATIS onze duikflessen hier kunnen vullen (zowel 200 als 300 bar).

 

Wil jij nou meer informatie over het lidmaatschap of ben je van plan lid te worden? Kijk dan snel verder op ‘Lidmaatschap’ ! We hopen je dan natuurlijk snel aan de waterkant te mogen ontmoeten!