Update van het bestuur n.a.v. versoepeling maatregelen per 11 mei 2020

Datum  : zondag 15 maart 2020

Beste EcoDivers,

Op de persconferentie van premier Rutte op 6 mei jl. is o.a. de versoepeling per 11 mei van de maatregelen voor het buitensporten aangekondigd. In de dagen daarna is er door de NOB/PADI een protocol opgesteld hoe om te gaan met onderwatersporten binnen de geldende verordeningen en richtlijnen. Ook de zwembranche heeft een protocol opgesteld om de zwembaden weer op een verantwoorde wijze beperkt open te kunnen laten gaan.
De afgelopen dagen hebben wij als bestuur overlegd over wat dit betekent voor het opstarten van de duikactiviteiten binnen EcoDiving.

 

Zwembad
Het protocol biedt mogelijkheden om onze zwembadactiviteiten te hervatten. Echter zal dit op korte termijn niet kunnen in zwembad de Wisselaar. Tijdens de gedwongen sluiting zijn helaas de tegels van de bodem van het zwembad losgekomen. Optisport is druk bezig met de herstelwerkzaamheden waardoor de heropening van zwembad de Wisselaar moet worden uitgesteld. We zullen de verhuurder, Optisport, vragen naar de mogelijkheden om uit te wijken naar een ander zwembad. Echter heeft Optiport op dit moment nog niet gecommuniceerd wanneer haar andere baden in de regio zullen worden heropend.

 

(Club)duiken
In lijn met het protocol van de NOB en PADI, verordeningen en overige richtlijnen zullen wij op zijn vroegst per 1 juni de clubduiken kunnen hervatten. Wel kan je nu met een buddy (dus max. 2 personen) op eigen gelegenheid gaan duiken in de eigen regio. Hierbij dient het protocol in acht genomen te worden zoals dat is opgesteld voor de onderwatersporten.

We hopen dat jullie allemaal de komende weken weer wat meer het water op kunnen zoeken. Dit om te doen wat we allemaal zo graag doen, het onszelf onderdompelen in de onderwaterwereld. En uiteraard hopen we dat we per 1 juni ook weer meer in clubverband kunnen gaan duiken.

 

Hieronder vind je de links naar de relevante protocollen.

 

Protocol verantwoord zwemmen

 

Protocol verantwoord onderwatersport in de 1,5 meter samenleving

 

 

Vriendelijke groet,
Bestuur EcoDiving