Tauchrivier Gasometer - Clubduikdag

Datum  : zondag 25 oktober 2020
Tijd  : 09:00
Aantal Deelnemers : 4Locatie : 

Emscherstrasse 71 Auf dem Besucherparkplatz, 47137 Duisburg

Duikleider : Elliot van den Boom
Navigatie : Google Maps
Diepte : 13
Brevetering : Open Water
Overige :

Wij attenderen jullie bij deze op de te volgen protocollen, wij vragen jullie nadrukkelijk hier kennis van te nemen en hiernaar te handelen.

 Corona-protocol EcoDiving

Gebasseerd op:

 Protocol verantwoord zwemmen

 Protocol verantwoord onderwatersport in de 1,5 meter samenleving

Daarnaast hebben wij een aantal aanvullende maatregelen genomen:
1. De clubduiken worden voorlopig beperkt tot acht duikers.
2. 48 uur voor de start van de clubduik wordt bekeken hoeveel inschrijvingen er zijn. Als er meer dan acht inschrijvingen zijn, zal per duik worden bekeken hoe daar mee wordt omgegaan. Het kan dus ook betekenen dat je dan niet mee kunt duiken.
3. Formeel is de inschrijving 48 uur van te voren gesloten omdat het aantal ingeschreven duikers op dat moment bepalend is voor het het plan en het verloop van de clubduik. Latere inschrijvers kunnen alleen deelnemen als dit past binnen het reeds vastgestelde plan/scenario.
4. De duikleider deelt van te voren de buddyteams in. De duikleider communiceert de buddyteams, die bindend zijn voor de betreffende duik, naar de inschrijvers één dag voor de duik.
5. Buddyteams dienen zoveel mogelijk naast elkaar te parkeren (met inachtneming van de 1.5 m regel)
5. Tot nader orde zal er na afloop van clubduiken geen napraat-sessie/afterparty zijn met versnaperingen.

Helaas kunnen we de activiteiten niet plaats laten vinden in de vorm zoals jullie die van ons gewend zijn. We rekenen op jullie begrip en flexibiliteit, noodzakelijk vanwege de omstandigheden, om er samen toch het beste van te maken. Daarbij komt de veiligheid van iedereen voor ons uiteraard steeds op de eerste plaats.

 

Bijzonderheden

Doordat het in Gasometer donker is heeft de duik het karakter van een ontdekkingstocht. Lamp uitlaten is zeker een optie. Duik ook door de 15 meter lange romp van de ATR 42-300, een prachtige vijftigzitter met propellor.

 

Waarschuwingen

Je duik in Gasometer in een cirkel langs de objecten. Ga altijd tegen de klok in zodat niet met tegenliggers te maken krijgt als je door een object duikt! Vooraf reserveren. Betaald duiken.

 

Altijd vooraf aanmelden. Betaald duiken.Gasometer is een groot indoor duikbassin in Duisburg. Toch heb je onder water niet de indruk dat je hier indoor duikt. Het water is onverwarmd, het is schemerig en de schaal is gigantisch. Het bassin is 13 meter diep en heeft een omvang van 45 meter. Gasometer is indoor duiken met een -buitenwatergevoel-. 

Inschrijven

Om u in te schrijven voor een duik kun u inloggen.


Deelnemers