Koepeltje West - Clubduik

Datum  : zondag 02 augustus 2020
Tijd  : 09:00
Aantal Deelnemers : 1Locatie : 

Rampweg, Scharendijke. Dammenweg, Ouddorp

Duikleider : 
Navigatie : Google Maps
Diepte : 15m
Brevetering : Alle niveaus, groepen, mindervaliden, nachtduiken
Overige :

Wij attenderen jullie bij deze op de te volgen protocollen, wij vragen jullie nadrukkelijk hier kennis van te nemen en hiernaar te handelen.

 Corona-protocol EcoDiving

Gebasseerd op:

 Protocol verantwoord zwemmen

 Protocol verantwoord onderwatersport in de 1,5 meter samenleving

Daarnaast hebben wij een aantal aanvullende maatregelen genomen:
1. De clubduiken worden voorlopig beperkt tot acht duikers.
2. 48 uur voor de start van de clubduik wordt bekeken hoeveel inschrijvingen er zijn. Als er meer dan acht inschrijvingen zijn, zal per duik worden bekeken hoe daar mee wordt omgegaan. Het kan dus ook betekenen dat je dan niet mee kunt duiken.
3. Formeel is de inschrijving 48 uur van te voren gesloten omdat het aantal ingeschreven duikers op dat moment bepalend is voor het het plan en het verloop van de clubduik. Latere inschrijvers kunnen alleen deelnemen als dit past binnen het reeds vastgestelde plan/scenario.
4. De duikleider deelt van te voren de buddyteams in. De duikleider communiceert de buddyteams, die bindend zijn voor de betreffende duik, naar de inschrijvers één dag voor de duik.
5. Buddyteams dienen zoveel mogelijk naast elkaar te parkeren (met inachtneming van de 1.5 m regel)
5. Tot nader orde zal er na afloop van clubduiken geen napraat-sessie/afterparty zijn met versnaperingen.

Helaas kunnen we de activiteiten niet plaats laten vinden in de vorm zoals jullie die van ons gewend zijn. We rekenen op jullie begrip en flexibiliteit, noodzakelijk vanwege de omstandigheden, om er samen toch het beste van te maken. Daarbij komt de veiligheid van iedereen voor ons uiteraard steeds op de eerste plaats.

 

Waarschuwingen

Pas op voor auto-inbraak. Vergewis je ervan dat de lift voor mindervaliden werkt als je deze wil gebruikenHet Koepeltje ligt dicht bij de spuisluis van de Brouwersdam. Dit resulteert in een grote biodiversiteit. Je ziet hier oesters, noordzeekrabben, sepiolas, zeedonderpadden en veel meer. De stek is vernoemd naar het koepeltje dat in de duinen naast de duikstek ligt. Je bereikt Het Koepeltje via de Brouwersdam of via een lange trap over de duinen. Er is geen parkeergelegenheid dichtbij, parkeren kan bij cafetaria het Koepeltje of aan de Brouwersdam. Kans op verminderd zicht bij noordoostenwind.

Bijzonderheden

Om het water te bereiken moet je bij het Koepeltje een lange trap beklimmen of een flink stuk lopen. Je duikt vanaf de steiger, maar je kan hier ook meer oostelijk duiken bij de strekdammen. Het is eenvoudige duikplaats en daarmee geschikt voor beginnende duikers en snorkelaars. Snorkelen kan het best voor het zandstrand. Aan het eind van de zomer zie je hier sepiolas op de zandvlakte.

Bron: https://www.duikersgids.nl/duikstekken/koepeltje

Inschrijven

Om u in te schrijven voor een duik kun u inloggen.


Deelnemers