Polredijk - Clubduik

Datum  : zondag 09 augustus 2020
Tijd  : 09:00
Aantal Deelnemers : 1Locatie : 

Polredijk, Vrouwenpolder

Duikleider : 
Navigatie : Google Maps
Diepte : 15
Brevetering : Advanced Open Water
Overige :

Wij attenderen jullie bij deze op de te volgen protocollen, wij vragen jullie nadrukkelijk hier kennis van te nemen en hiernaar te handelen.

 Corona-protocol EcoDiving

Gebasseerd op:

 Protocol verantwoord zwemmen

 Protocol verantwoord onderwatersport in de 1,5 meter samenleving

Daarnaast hebben wij een aantal aanvullende maatregelen genomen:
1. De clubduiken worden voorlopig beperkt tot acht duikers.
2. 48 uur voor de start van de clubduik wordt bekeken hoeveel inschrijvingen er zijn. Als er meer dan acht inschrijvingen zijn, zal per duik worden bekeken hoe daar mee wordt omgegaan. Het kan dus ook betekenen dat je dan niet mee kunt duiken.
3. Formeel is de inschrijving 48 uur van te voren gesloten omdat het aantal ingeschreven duikers op dat moment bepalend is voor het het plan en het verloop van de clubduik. Latere inschrijvers kunnen alleen deelnemen als dit past binnen het reeds vastgestelde plan/scenario.
4. De duikleider deelt van te voren de buddyteams in. De duikleider communiceert de buddyteams, die bindend zijn voor de betreffende duik, naar de inschrijvers één dag voor de duik.
5. Buddyteams dienen zoveel mogelijk naast elkaar te parkeren (met inachtneming van de 1.5 m regel)
5. Tot nader orde zal er na afloop van clubduiken geen napraat-sessie/afterparty zijn met versnaperingen.

Helaas kunnen we de activiteiten niet plaats laten vinden in de vorm zoals jullie die van ons gewend zijn. We rekenen op jullie begrip en flexibiliteit, noodzakelijk vanwege de omstandigheden, om er samen toch het beste van te maken. Daarbij komt de veiligheid van iedereen voor ons uiteraard steeds op de eerste plaats.

 

Bijzonderheden

Je kunt bij Polredijk via een betonnen trap makkelijk het water betreden. Er staat ook een bank, voor de eventuele kantwacht. Het onderwaterleven concentreert zich vooral rondom de mossel hangcultuur, maar ook bij de basaltblokken en de steenstort aan de noordkant kom je veel leven tegen.

 

Waarschuwingen

Veel pleziervaart. Maak geen vrije opstijgingen. Er kan hier vistuig van beroepsvissers staan.In Polredijk duik je tegenwoordig rechtsom in de richting van een mossel hangcultuur. Je duikt daar tussen prachtige, kleurrijk begroeide mosselstrengen, zoals in bijvoorbeeld Anna Jacobapolder. Je kunt bij Polredijk, ook wel Transformatorhuisje genoemd, ook in noordelijke richting duiken. Tot 12 meter diepte is er dan van alles te ontdekken op en tussen de oesterbanken en de steenstort. Vooral de ondiepe gedeelten zijn interessant.

Inschrijven

Om u in te schrijven voor een duik kun u inloggen.


Deelnemers