Oostvoorne De Wrakjes - Clubduik

Datum  : zondag 15 augustus 2021
Tijd  : 09:00
Aantal Deelnemers : 0Locatie : 

Noordoever 2 Oostvoornse Meer, 3233 NC Oostvoorne

Duikleider : 
Navigatie : Google Maps
Diepte : 20
Brevetering : Open Water
Overige :

Wij attenderen jullie bij deze op de te volgen protocollen, wij vragen jullie nadrukkelijk hier kennis van te nemen en hiernaar te handelen.

 Corona-protocol EcoDiving

Gebasseerd op:

Protocol verantwoord zwemmen

Protocol verantwoord onderwatersport in de 1,5 meter samenleving

Daarnaast zijn er aantal aanvullende maatregelen:
1. Spreek van tevoren (via de leden-app) hoe de buddy-teams zijn ingedeeld.
2. Buddyteams dienen zoveel mogelijk naast elkaar te parkeren (met inachtneming van de 1.5 m regel)
3. Tot nader orde zal er na afloop van clubduiken geen napraat-sessie/afterparty zijn met versnaperingen.

Helaas kunnen we de activiteiten nog niet plaats laten vinden in de vorm zoals jullie die van ons gewend zijn. We rekenen op jullie begrip en flexibiliteit, noodzakelijk vanwege de omstandigheden, om er samen toch het beste van te maken. Daarbij komt de veiligheid van iedereen voor ons uiteraard steeds op de eerste plaats.

 

Bijzonderheden

Rij om de Wrakjes te bereiken niet door naar de parkeerplaats van Stormvogel, maar sla voor het fietspad linksaf. Ga vanaf de kant te water en zwem tussen de twee strekdammen door. Je duikt over een glooiende bodem met heuvels en velden van zeegras tot je de wrakjes bereikt. De rust op deze locatie komt niet alleen het zicht ten goede. Bij De Wrakjes worden meer meldingen van regenboogforellen gedaan. Ook de school haring die in het meer zwemt, is hier weleens gezien. Veel leven zit hier echter niet, op wat scholletjes, krabben en garnalen na.

Waarschuwingen

Verwacht niet teveel van De Wrakjes. Zie het als de snelste manier om eventuele drukte en slecht zicht in Slag Stormvogel te ontvluchten.Duikstek De Wrakjes is niet meer dan een alternatief voor Slag Stormvogel. Het ligt vlakbij en er duikt niemand. Het zicht is daardoor beter en je hebt meer kans op mooie ontmoetingen.

Als je hier in de winter duikt heb je soms tot twintig meter zicht.

Je kijkt uit over een prachtig heuvellandschap met kans op grote palingen.

Verder ligt hier een aantal ankerbootjes uit de tijd dat het Oostvoorne Meer nog een belangrijke vaarroute was. Het zijn metalen ankerbootjes, met een omvang van twee tot zes meter. Ze zijn afhankelijk van zandverplaatsingen in meer of mindere mate zichtbaar.

Inschrijven

Om u in te schrijven voor een duik kun u inloggen.


Deelnemers