Nionplas - Nachtduik

Datum  : woensdag 24 augustus 2022
Tijd  : 20:00
Aantal Deelnemers : 1Locatie : 

Oosterhoutseweg 20,
4941 WZ Raamsdonksveer

Duikleider : 
Navigatie : Google Maps
Diepte : 24m
Brevetering : Beginnende duikers, onderwaterfotografie, nachtduiken, oefenduiken (er ligt een platform op 8 meter en de bodem loopt geleidelijk af)
Overige :

 

 

Waarschuwingen

Er wordt hier erg veel gevist. Veel recreanten op zomerse dagen. ’s Nachts kans op auto-inbraak.De Nionplas moet het hebben van haar prachtig begroeide oevers en mooie onderwaterbiotopen. Bij de, in het water hangende boomkruinen aan de oostkant, spot je grote snoeken. De stek kent veel bijnamen waaronder Surfplas, Zandfput, Put van Raamsdonksveer of Watertoren, naar de kenmerkende watertoren in de buurt. De Nionplas is ook zeer geschikt voor opleidingen en nachtduiken. In de weekenden kan het hier erg druk zijn.

Bijzonderheden

Je gaat bij de Nionplas te water via een trapje, links van de steiger. Duik vervolgens in de oosthoek richting het noorden. Aan de noordkant kom je gordels van onderwaterplanten tegen. In het voorjaar wemelt het hier van de kikkervisjes en stekelbaarsjes. Loop ook eens naar de westkant van deze plas om de eventuele drukte te ontwijken.

Bron: https://www.duikersgids.nl/duikstekken/nionplas

Inschrijven

Om u in te schrijven voor een duik kun u inloggen.


Deelnemers