Nionplas - Clubduik

Datum  : zaterdag 25 september 2021
Tijd  : 15:00
Aantal Deelnemers : 0Locatie : 

Oosterhoutseweg 20,
4941 WZ Raamsdonksveer

Duikleider : 
Navigatie : Google Maps
Diepte : 24m
Brevetering : Beginnende duikers, onderwaterfotografie, nachtduiken, oefenduiken (er ligt een platform op 8 meter en de bodem loopt geleidelijk af)
Overige :

Eventueel aansluiten BBQ

 

Wij attenderen jullie bij deze op de te volgen protocollen, wij vragen jullie nadrukkelijk hier kennis van te nemen en hiernaar te handelen.

 Corona-protocol EcoDiving

Gebasseerd op:

Protocol verantwoord zwemmen

Protocol verantwoord onderwatersport in de 1,5 meter samenleving

Daarnaast zijn er aantal aanvullende maatregelen:
1. Spreek van tevoren (via de leden-app) hoe de buddy-teams zijn ingedeeld.
2. Buddyteams dienen zoveel mogelijk naast elkaar te parkeren (met inachtneming van de 1.5 m regel)
3. Tot nader orde zal er na afloop van clubduiken geen napraat-sessie/afterparty zijn met versnaperingen.

Helaas kunnen we de activiteiten nog niet plaats laten vinden in de vorm zoals jullie die van ons gewend zijn. We rekenen op jullie begrip en flexibiliteit, noodzakelijk vanwege de omstandigheden, om er samen toch het beste van te maken. Daarbij komt de veiligheid van iedereen voor ons uiteraard steeds op de eerste plaats.

 

Waarschuwingen

Er wordt hier erg veel gevist. Veel recreanten op zomerse dagen. ’s Nachts kans op auto-inbraak.De Nionplas moet het hebben van haar prachtig begroeide oevers en mooie onderwaterbiotopen. Bij de, in het water hangende boomkruinen aan de oostkant, spot je grote snoeken. De stek kent veel bijnamen waaronder Surfplas, Zandfput, Put van Raamsdonksveer of Watertoren, naar de kenmerkende watertoren in de buurt. De Nionplas is ook zeer geschikt voor opleidingen en nachtduiken. In de weekenden kan het hier erg druk zijn.

Bijzonderheden

Je gaat bij de Nionplas te water via een trapje, links van de steiger. Duik vervolgens in de oosthoek richting het noorden. Aan de noordkant kom je gordels van onderwaterplanten tegen. In het voorjaar wemelt het hier van de kikkervisjes en stekelbaarsjes. Loop ook eens naar de westkant van deze plas om de eventuele drukte te ontwijken.

Bron: https://www.duikersgids.nl/duikstekken/nionplas

Inschrijven

Om u in te schrijven voor een duik kun u inloggen.


Deelnemers