Geffense Plas - Clubduikdag

Datum  : zondag 04 oktober 2020
Tijd  : 09:00
Aantal Deelnemers : 0Locatie : 

Gielekespad 10, 5343 XN, Oss

Duikleider : Rob Konings
Navigatie : Google Maps
Diepte : 18m
Brevetering : Beginnende duikers, gevorderde duikers, harde geleidelijk aflopende bodem bij de instapplaats,uitdagende navigatie
Overige :

Wij attenderen jullie bij deze op de te volgen protocollen, wij vragen jullie nadrukkelijk hier kennis van te nemen en hiernaar te handelen.

 Corona-protocol EcoDiving

Gebasseerd op:

 Protocol verantwoord zwemmen

 Protocol verantwoord onderwatersport in de 1,5 meter samenleving

Daarnaast hebben wij een aantal aanvullende maatregelen genomen:
1. De clubduiken worden voorlopig beperkt tot acht duikers.
2. 48 uur voor de start van de clubduik wordt bekeken hoeveel inschrijvingen er zijn. Als er meer dan acht inschrijvingen zijn, zal per duik worden bekeken hoe daar mee wordt omgegaan. Het kan dus ook betekenen dat je dan niet mee kunt duiken.
3. Formeel is de inschrijving 48 uur van te voren gesloten omdat het aantal ingeschreven duikers op dat moment bepalend is voor het het plan en het verloop van de clubduik. Latere inschrijvers kunnen alleen deelnemen als dit past binnen het reeds vastgestelde plan/scenario.
4. De duikleider deelt van te voren de buddyteams in. De duikleider communiceert de buddyteams, die bindend zijn voor de betreffende duik, naar de inschrijvers één dag voor de duik.
5. Buddyteams dienen zoveel mogelijk naast elkaar te parkeren (met inachtneming van de 1.5 m regel)
5. Tot nader orde zal er na afloop van clubduiken geen napraat-sessie/afterparty zijn met versnaperingen.

Helaas kunnen we de activiteiten niet plaats laten vinden in de vorm zoals jullie die van ons gewend zijn. We rekenen op jullie begrip en flexibiliteit, noodzakelijk vanwege de omstandigheden, om er samen toch het beste van te maken. Daarbij komt de veiligheid van iedereen voor ons uiteraard steeds op de eerste plaats.

 

Waarschuwingen

Je betaalt enkele euros om het terrein te betreden.De Geffense Plas in Noord-Brabant is een eenvoudige duikstek met redelijk goed zicht. Bijzonder in deze stek is de visstand. Er leven hier grote karpers, snoeken en steuren en een enorme meerval. De mooiste route voert je rechtsaf (zuidwestelijk) naar een aantal boomstronken. Ook de linkerkant is het leuk. Je duik hier langs een lange strook begroeiing waar je gegarandeerd vissen spot.

Bijzonderheden

Meld je bij de beheerder, je kunt dan vaak met de auto tot aan het strand doorrijden en buiten het seizoen kun je daar zelfs parkeren. Ga dan te water vanaf het strand. Er leeft in de Geffense plas een enorme meerval, met een lengte van meer dan twee meter. Hij wordt het meest gespot bij de bomen aan de zuidwestkant.

Bron: https://www.duikersgids.nl/duikstekken/geffense-plas

Inschrijven

Om u in te schrijven voor een duik kun u inloggen.


Deelnemers