Geersdijk - Clubduik

Datum  : zondag 23 juni 2019
Tijd  : 09:00
Aantal Deelnemers : 0Locatie : 

Geersdijksekaai, Geersdijk

Duikleider : Melissa Azim Zadeh
Navigatie : Google Maps
Diepte : 15
Brevetering : Advanced Open Water
Overige :

Bijzonderheden

Bij Geersdijk ga je te water vanaf het strand. Verlaat het zwemmersgedeelte via de ballenlijn en duik in westelijke richting langs de schuine wand. Het meeste leven vind je op de zandboden en tussen de basaltblokken. Je ziet platvissen, krabben, kreeften, heremietkreeften, platvissen, kokerwormen en nog veel meer.

 

Waarschuwingen

In het zomerseizoen wordt het gehele Veerse Meer druk bevaren. Rond 9:00 uur komen de pleziervaartuigen al de havens uit. Maak geen vrije opstijging en neem altijd een duikboei mee! Duik niet in de omgeving van de haven. Er kan vistuig van beroepsvissers staan.

 Geersdijk is een leuk alternatief als je de drukte op andere duiklocaties wil ontlopen. Tot vijf meter diepte bestaat de bodem uit basaltblokken, stenen en oesterbanken. Blijf in dit ondiepe gebied rondhangen, hier bevindt zich het meeste leven. Bovendien is dit een perfecte locatie voor onderwaterfotografie. Je kunt de kreeften en platvissen in dit ondiepe water met voldoende licht vastleggen. Geersdijk is ook een goede duiklocatie om in het seizoen sepias en pijlinktvissen waar te nemen.

Inschrijven

Om u in te schrijven voor een duik kun u inloggen.


Deelnemers