De Kabbelaar Starttoren - Nachtduik

Datum  : vrijdag 20 augustus 2021
Tijd  : 20:00
Aantal Deelnemers : 0Locatie : 

Haven Kloosternol, 4322 Scharendijke

Duikleider : 
Navigatie : Google Maps
Diepte : 20
Brevetering : Open Water
Overige :

Wij attenderen jullie bij deze op de te volgen protocollen, wij vragen jullie nadrukkelijk hier kennis van te nemen en hiernaar te handelen.

 Corona-protocol EcoDiving

Gebasseerd op:

Protocol verantwoord zwemmen

Protocol verantwoord onderwatersport in de 1,5 meter samenleving

Daarnaast zijn er aantal aanvullende maatregelen:
1. Spreek van tevoren (via de leden-app) hoe de buddy-teams zijn ingedeeld.
2. Buddyteams dienen zoveel mogelijk naast elkaar te parkeren (met inachtneming van de 1.5 m regel)
3. Tot nader orde zal er na afloop van clubduiken geen napraat-sessie/afterparty zijn met versnaperingen.

Helaas kunnen we de activiteiten nog niet plaats laten vinden in de vorm zoals jullie die van ons gewend zijn. We rekenen op jullie begrip en flexibiliteit, noodzakelijk vanwege de omstandigheden, om er samen toch het beste van te maken. Daarbij komt de veiligheid van iedereen voor ons uiteraard steeds op de eerste plaats.

 

Waarschuwingen

Drukke locatie, wees er vroeg bij. Betaald parkeren van april t/m oktober. Parkeren voor en achter duikcentrum alleen voor gasten. Douche alleen voor hotelgasten.De starttoren buiten de haven van Scharendijke valt gelijk op wanneer je op de dijk staat. Oostelijk van de toren ligt een klein strandje, waarlangs je het water in kan lopen. Rond de toren, het strekdammetje volgend, kun je een prima duik maken.

Recht voor het strandje ligt nog een oud wrakje, waarschijnlijk een klein motorkruisertje. Als boot is het amper meer te herkennen. Wanneer je van het strandje vandaan komt, kan je op een gegeven moment een heel stuk recht naar beneden. Dit is de spiegel van het scheepje. Zo liggen er dus stiekem niet drie, maar vier duikwrakken bij Scharendijke.

Vanaf de parkeerplaats van Haven Kloosternol ga je de dijk over via de oostelijk van het duikcentrum gelegen trap. Wanneer je de eerste trap neemt, volg je het plankier parallel aan de dijk. Je komt dan vanzelf bij de tweede dijkovergang, waar je naar beneden naar het strandje kan lopen.

Inschrijven

Om u in te schrijven voor een duik kun u inloggen.


Deelnemers