Over EcoDiving

EcoDiving is de duikvereniging voor jou! Ongeacht of je nu een enthousiasteling, beginnende duiker of ervaren duiker bent, bij ons ben je aan het goede adres.

Wij organiseren het hele jaar rond activiteiten voor zowel onder als boven water. Ben je nieuwsgierig naar welke leuke en leerzame activiteiten er bij ons op de agenda staan? Neem dan een kijkje bij ons activiteitenoverzicht

DE VOORDELEN VAN ECODIVING

Als de grootste duikvereniging in Breda verzorgen we voor jou, als lid, natuurlijk het beste dat duiken je kan bieden.

Voor ons gaan duikveiligheid en plezier hand in hand. Gedurende het hele jaar organiseren we bijzondere duiken, activiteiten en trips.

Wat houdt dit dan concreet in?

CLUBDUIKEN
Tijdens het duikseizoen (April tot Oktober) organiseren we (bijna) wekelijks een clubduik.
De voordelen van een georganiseerde clubduik bij EcoDiving zijn:
- Een duikleider en een duikleider-assistent die de clubduik organiseren en begeleiden. Deze duikleider(s) zijn jouw eerste aanspreekpunt voor alle vragen.
- Up-to-date medische assistente (inclusief de benodigde materialen) verzorgd door jouw duikleider(s).
- Een complete briefing met interessante hoogtepunten over de duiklocatie.
- Altijd een duik-buddy aanwezig.
- Een ervaren duiker die je kan begeleiden tijdens jouw duik als je dit aangeeft.
- Goed gezelschap aangezien we altijd met een grote groep enthousiaste duikers zijn.
- Een verfrissering en versnapering na de duik.
- Er zit iets bij voor elke voorkeur. We organiseren duiken voor beginnende duikers maar ook gevorden duiken voor de ervaren duikers die een nieuwe uitdaging zoeken.

DUIK-GERELATEERDE ACTIVITEITEN
Naast het organiseren van de standaard clubduiken, bezoeken we bijzondere stekken en ondernemen we bijzondere vormen van duiken.
Denk hierbij aan een bezoek van de duiktoren in Enschede, helmduiken in Monte Mare, de clean-up duiken en nog veel meer bijzondere duiken. Kijk op ons activiteitenoverzicht voor de actuele duikplanning.

ACTIVITEITEN
Ben je geen duiker of ben je op zoek naar een leuke activiteit voor tijdens je oppervlakte-interval? Ook dan hebben we aan je gedacht. Je kunt je inschrijven voor activiteiten zoals lezingen, workshops of uitjes naar bijvoorbeeld een decompressiekamer.

OPLEIDING
Relaxed duiken is gebasseerd op jouw comfort en jouw skills. Om je hierin te ondersteunen zorgen onze duikleiders en instructeurs voor skills-avonden. Iedere avond staat in het teken van een skill waarbij we ingaan op de theorie en natuurlijk ook de praktijk. Denk hierbij aan PPB, navigatie en nog veel meer.

DUIKVAKANTIES
Iedereen moet er af en toe tussenuit en dat doen wij ook! 2 keer per jaar organiseren we een duik-weekend en een duikvakantie.
Voor weekendjes weg blijven we in de buurt zoals bijvoorbeeld Duitsland of Zeeland.
Voor de vakanties blijven we in het voorjaar in de buurt en in het najaar zoeken we het wat verderop.

Gedurende de vakantie wordt alles voor je geregeld, er is tijd om te ontspannen, te duiken en te genieten van de omgeving van onze bestemming.

TANKVULLINGEN
Voor de duiker met zijn eigen equipment kun je als EcoDiving lid kosteloos jouw flessen vullen bij onze erkende en gecertificeerde partners. Er zit geen limiet aan het aantal vullingen per maand.
Je tank vullen kan tot de standaard druk van 220 bar.

EQUIPMENT
Of je nu op zoek bent naar een compleet nieuwe set of je wilt iets toevoegen aan je bestaande set, je kunt bij onze partner RnG Diving terecht voor al jouw materiaal. Als EcoDiving lid krijg jij standaard 10% korting op al jouw aankopen.

PLACE TO MEET
Heb jij vragen over een duikstek, ben je op zoek naar een buddy of wil je gewoon van gedachte wisselen met een andere duiker onder het genot van een kopje koffie? Je kunt ons vinden bij RnG Diving!

WIE KAN ZICH AANMELDEN?
Lidmaatschap voor EcoDiving is voor iedereen. Ook als niet-duiker ben je bij ons van harte welkom!

KOSTEN
Lidmaatschap van EcoDiving is de eerste 2 maanden (eenmalig) gratis. Vanaf de 3e maand kost het lidmaatschap van EcoDiving € 9,00 per maand, per persoon.