• Home
  • Activiteiten
  • Alle activiteiten

Dreischor Gemaal is een populaire en bijzondere duiklocatie met veel onderwaterleven. Fascinerend is de lichtinval langs de kleurrijk begroeide pijlers van het gemaal, die bijna Mediterraans aandoen. Het geheel vormt een fascinerend schouwspel. Bijna elke centimeter is begroeid in allerlei vormen, kleuren en variaties. Zwem parallel aan de dijk uit, in zuidoostelijke richting, om het gemaal te vinden. De constructie begint op ongeveer 6 meter diepte en je bereikt het in ongeveer tien minuten.

Bijzonderheden
Je gaat bij Dreischor Gemaal vanaf de dijk het water in. Pas op, de stenen zijn glad. Voor je het gemaal bereikt duik je over een ondiep plateau dat uitmondt in een glooiing, gevolgd door dieper water. Het gemaal dient om overtollig water uit de sloten rond Dreischor naar het Grevelingenmeer te spuien. Let op! Als het gemaal werkt, daalt de zichtbaarheid onderwater. Je kunt vanaf de kant zien of er gespuid wordt.

Waarschuwingen
Drukke locatie, wees er vroeg bij. Grillige en gladde stenen bij instapplaats. Trek in het water je vinnen aan, maar houd de instap vrij voor andere duikers. Pas op voor visnetten.

Bron: https://www.duikersgids.nl/duikstekken/dreischor-gemaal

Startdatum zondag 25-02-2018 10:00
Ingeschreven 1
Duikleider Rob Konings

Login om in te schrijven

Wil jij graag samen met ons mee op duikvakantie? Wil je weten wat de mogelijkheden zijn en heb je misschien zelf ook wel een aantal ideeen? Kom dan zeker naar deze informatieavond!

Startdatum donderdag 01-03-2018 20:00
Ingeschreven 5
Duikleider Remco van 't Hooft

Login om in te schrijven

Dreischor Frans Kokrif is een populaire duikplaats met een wirwar van oude dijkresten en prachtig begroeide reefballs. Je vindt de reefballs vlak voor de instapplaats. Kijk via de gaten naar binnen om te ontdekken wat zich daar afspeelt, je zult vooral kreeften, krabben en zeenaalden zien. Ook tussen de basaltblokken tref je kreeften aan en op de zandbodem leven platvissen en palingen. Frans Kokrif is vernoemd naar de eerste duikondernemer in Zeeland, Frans Kok. Er staat hier een vulautomaat waar je 24 uur per dag 200 en 300 bar kunt vullen.

Bijzonderheden
Dreischor heeft een mooie steiger waar je te water kunt. Duik dan recht vooruit om bij de reefballs uit te komen, met daarachter een fraai begroeide kloof (object van JackieO). De kloof ligt op veertien meter diepte en loopt parallel aan de oever. Als je er in de lengterichting overheen duikt, kom je vissen, krabben en kreeften tegen die zich hier schuil houden. Bezoek ook het oude plantenkasje dat hier ligt, als je het kunt vinden. Zwem vanaf de steiger 20 meter aan de oppervlakte in westelijke richting. Ga dan onder en zwem enkele minuten in een rustig tempo recht vooruit. Kijk ondertussen goed om je heen, want je zwemt er zo aan voorbij. De kas staat rechtop op de bodem, op een diepte van 10 meter en is mooi begroeid.

Waarschuwingen
Vaargeul, duik niet te ver uit de kant. Drukke locatie, wees er vroeg bij. Er kunnen hier visnetten van beroepsvissers staan, niet aankomen.

Bron: https://www.duikersgids.nl/duikstekken/dreischor-frans-kokrif

Startdatum zondag 04-03-2018 10:00
Ingeschreven 0
Duikleider Rob Konings

Login om in te schrijven

TODI is het Belgische indoor duikparadijs dat op 28 oktober 2016 haar deuren opent in Beringen (Limburg). Je kunt er vrij duiken, snorkelen, helmduiken of een duikopleiding volgen. En dat alles tussen meer dan tweeduizend tropische vissen in helder, warm water. Duik hier als in een tropische rivier en bezoek ook de acht themazones met grotten en andere objecten. Nergens anders wordt de beleving van een tropische duiklocatie zo goed nagebootst als in TODI.

Bijzonderheden
Je kunt op drie plaatsen het water in via trapjes. Onderwater wacht je een schitterend duikgebied, met een overvloed aan vis. Kijken mag maar aankomen niet, net als in de vrije natuur! Behalve vissen heeft TODI ook een aantal themazones. Je komt rotsformaties en wrakken tegen en diverse voorwerpen die verwijzen naar het mijnverleden van deze locatie. Ook het huren van duikmateriaal is mogelijk. TODI beschikt verder over een leuke duikersbar met doorkijk in het duikbassin.

Waarschuwingen
Neem de richtlijnen en veiligheidsvoorschriften van TODI in acht. Redder aanwezig.

Bron: https://www.duikersgids.nl/duikstekken/todi

Meer informatie op: www.todi.be

Prijzen: https://www.todi.be/nl/prijzen/

Startdatum zondag 04-03-2018 12:00
Ingeschreven 3
Duikleider Remco van 't Hooft

Login om in te schrijven

Activiteiten Commissie Evaluatie

Ons motto voor 2018 is: “Samen doen is Samen genieten”.

We hebben naar aanleiding van de bijeenkomst "de Activiteiten Commissie 2018" flink kunnen uitbreiden. Wat als groot voordeel heeft dat we meer nieuwe input hebben, vele handen maken licht werk en dat er op één ieder geen te grote belasting wordt gelegd.

We zijn erg blij dat Bas, Edgar, Edwin, Elliot, Eugenio, Ineke, Jelica, Larissa, Marijke, Martin, Melissa, Peter, Remco, Rob, Ronald, Stefan en Willem zich hiervoor willen inzetten!

We zijn nu als Activiteiten Commissie onderverdeeld in verschillende groepjes met elk hun eigen thema en verantwoordelijkheid. Zoals het skills-team, speciale duiken, begeleiding nieuwe leden, en dergelijke. We willen daarnaast vaker een beroep op jullie doen. Door gewoon eens te vragen of je even een handje mee wilt en kunt helpen.

Vanavond houden we een "tussentijdse evaluatie". Ieder die hierbij aanwezig wil zijn is van harte welkom!

Locatie volgt nog!

Met vriendelijke duikgroeten,


Marijke en Melissa

Startdatum vrijdag 16-03-2018 20:00
Ingeschreven 5
Duikleider Melissa Azim Zadeh

Login om in te schrijven